Sziasztok!
Ha egy egészséges és finom desszertre vágytok és nem mellesleg van otthon kallódó répátok (mind jelen esetben nekem), akkor a megoldás a diabetikus répatorta.
Nem a leggyorsabb recept, bár ha minden hozzávalót előkészítettünk, akkor onnantól kezdve gyerekjáték az egész.
A répa tele van béta-karotinnal, ami az A-vitaminná alakul át az emberi szervezetben. Emellett elősegíti a barnulást is, tavasztól érdemes többet fogyasztani belőle.
40 dkg répa
10 dkg liszt
10 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
10 dkg kókuszcukor
10 dkg apróra vágott dió, mogyoró, mazsola keveréke
2 egész tojás
1,5 dl kókuszolaj
1 sütőpor
1 citrom reszelt héja
fahéj
szerecsendió
só
1. A répákat megpucoltam, nagyon apróra vágtam az aprítógéppel. Megvallom, hogy először a reszelővel próbálkoztam, de baromi lassan haladtam, így maradtam a gyorsabb, aprítós variációnál.
2. A légkeveréses sütőt előmelegítettem 175 fokra.
3. Egy tálban összekevertem a száraz hozzávalókat: a kétfajta lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót (ez utóbbi kettőbiből ízlés szerint tegyünk).
4. Egy másik tálban egyneműsítettem a kókuszolajat, a kókuszcukrot és a tojásokat. Belereszeltem egy alaposan megtisztított citrom héját.
5. A két tál tartalmát összekevertem, majd hozzáadtam az apróra vágott diót, mogyorót és mazsolát is.
6. Egy kivajazott és kilisztezett kuglófformába töltöttem az egész masszát, majd az előmelegített sütőbe toltam.
7. 45-50 percig sütöttem. Mielőtt kivennénk, érdemes tűpróbát csinálni!
8. Csokiszósszal, lekvárral, vaníliafagyival is tálalhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Üdv:
Csicsi
Van hasonló recepted? Oszd meg velünk, hogy mi is kipróbálhassuk!
Érdekel az egészséges életmód, a finom receptek, a natúr kozmetikumok, a természetes gyógymódok? Csatlakozz zárt Facebook csoportunkhoz és oszd meg a tapasztalataidat, hogy mi is tanulhassunk belőle!
Itt tudsz csatlakozni: Fűben-fában egészség csoport a Facebookon