Villámgyors mexikói tonhalsaláta

Sziasztok!

 

Ma nem volt túl sok időm főzni, ezért egy igazán villámgyors ételt kellett összedobnom. A választásom a tonhalsalátára esett. Leggyakrabban paradicsommal és mozzarellával keverem össze és kész is, ma azonban egy kicsit variáltam rajta (valószínű még a múltkori mexikói est lázában égtem 😀 ).

 

A tonhal alapjáraton nagyon egészséges, tele van omega-3 zsírsavval, A és D-vitaminnal. Ezek pozitív hatással vannak a bőrünkre, a szemünk egészségére. A konzerv halak választása azonban nem mindig szerencsés, ezek fogyasztását ne vigyük túlzásba.

Most én is konzervet használtam mindenből, hiszen ez egy villámgyors megoldás volt. Ha több időm lett volna, akkor egy cső csemegekukoricát vásároltam volna, amit megfőztem volna és a tonhalhoz adtam volna. A vörösbabot előző éjjel beáztatnám és másnap sós, fűszeres vízben megfőzném, úgy keverném a többi hozzávalóhoz.

Bármelyik megoldást is válaszd, az eredmény garantáltan ízleni fog 😀

 

 

Hozzávalók

(2 személyre)

1 doboz tonhalkonzerv (olivaolajban)

1 kis konzervkukorica

1 kis konzerv vörösbab

csilipaprika

 

1. A kukoricáról és a vörösbabról leöntöttem a levet.

2. A csilipaprikát apró darabokra vágtam (aki nem bírja, elég egy kicsi is belőle).

3. A tonhalkonzervet egy tálba öntöttem az olajjal együtt. Hozzákevertem a többi hozzávalót.

4. Csavart kenyérrel és házi mentaszörppel tálaltam.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Neked is vannak kedvenc tonhalas receptjeid? Oszd meg velünk, hogy mi is kipróbálhassuk!

Ha még nem tetted, lájkolj bennünket a Facebookon is:

https://www.facebook.com/fubenfabanegeszseg

Ne feledd, mostantól a Pinteresten is megtalálsz bennünket:

http://www.pinterest.com/fubenfabanegesz/

Twitterezel? Keress minket ott is:

https://twitter.com/fubenfabanegesz

Elindult a honlap is, ahol új témákkal foglalkozunk:

http://fubenfabanegeszseg.hu/

Szép napot mindenkinek!

Üdv:

Csilla

Tovább a blogra »