Aszalt paradicsomos mediterrán kenyérke – a nyár íze

Sziasztok!

 

Ma egy nagyon finom házi kenyér receptjét hoztam nektek. Ha ezt elkészítitek, a nyár ízét fogjátok a szátokban érezni 😀

Önmagában is nagyon finom, én most napon szárított paradicsommal készítettem, de lehet bele tenni olivát, hagymát, diót is.

CH mínusz lisztet használtam hozzá. Ennek a szénhidráttartalma 11 g/100 g, így a cukorbetegek is jó szívvel ehetnek belőle pár szeletet.

 

 

Hozzávalók:

1 doboz laktózmentes tejföl

0,5 dl víz

1 teáskanál cukor

12,5 dkg BL55 liszt

12,5 dkg CH mínusz liszt

2,5 dkg élesztő

1 teáskanál só

5 dkg szárított paradicsom olajban

1. A tejfölt összekevertem a vízzel és fél percre betettem a mikróba.

2. Miután felmelegedett, belekevertem az élesztőt és a cukrot. Egy kicsit hagytam, hogy meginduljon.

3. A kétfajta lisztet egy tálba szitáltam. Belekevertem a sót és a megindult élesztős-tejfölt. Alaposan összedagasztottam.

4. Meleg helyen kb. a duplájára kelesztettem, 30-40 perc alatt.

5. Az aszalt paradicsomot apró darabokra vágtam.

6. A megkelt tésztát újból átgyúrtam, a paradicsomdarabokkal együtt. Hosszúkás alakúra formáztam. Sütőpapírral bélelt tepsire raktam és meleg helyen újabb 10-15 percet kelesztettem.

7. 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöttem.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Nektek is van hasonló receptetek? Osszátok meg velünk, hogy mi is megpróbálhassuk.

Ha még nem tetted, lájkolj bennünket a Facebookon is:

https://www.facebook.com/fubenfabanegeszseg

Ne feledd, mostantól a Pinteresten is megtalálsz bennünket:

http://www.pinterest.com/fubenfabanegesz/

Szép napot nektek!

Üdv:

Csilla

Tovább a blogra »