Sziasztok!
Ugye veletek is gyakran megesik, hogy gyorsan össze kell dobni valamit az otthoni készletből és ha csak egy zacskó mirelit zöldborsó van otthon, egyből a főzelékre asszociáltok? És bár nagy duzzogva megeszi a család, de igazából mindenki unja a megszokott ízeket?
Erre a problémára lehet megoldás a zöldborsófőzelék új dimenzióra emelése 😀
Igazán költséghatékony, hiszen a zöldborsón kívül szinte semmi más nem szükséges hozzá, időben meg kb. negyedóra alatt készen vagyunk vele. Mindenféle érzékenyeknek szintén ideális, hiszen sem lisztet, sem tejet nem használtam hozzá. És az íze…. Egyszer muszáj elkészítenetek 😀
Mentás zöldborsófőzelék
Hozzávalók
5 dkg laktózmentes vaj
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 húsleveskocka
5 dl víz
1 citrom leve
3 mentaág
25 dkg mirelit zöldborsó
só
fehér bors
1. 2 dl vizet megmelegítettem, majd feloldottam benne a húsleveskockát. (Profik otthoni húslevest is használhatnak. )
2. A vajat egy serpenyőben megolvasztottam, majd hozzákevertem a keményítőt, a feloldódott húslevet és a többi vizet is.
3. Sóztam, borsoztam, belefacsartam egy citrom levét. A cserépből levágtam három friss mentaágat, azt is beledobtam.
4. Lassú tűzön a borsó puhulásáig főztem.
5. Szalonnás tükörtojással tálaltam.
Jó étvágyat hozzá!
Üdv:
Csicsi
Van hasonló recepted? Oszd meg velünk, hogy mi is megpróbálhassuk!
Érdekel az egészséges életmód, a finom receptek, a natúr kozmetikumok, a természetes gyógymódok? Csatlakozz zárt Facebook csoportunkhoz és oszd meg a tapasztalataidat, hogy mi is tanulhassunk belőle!
Itt tudsz csatlakozni: Fűben-fában egészség csoport a Facebookon
Mivel az én receptem laktóz- és gluténmentes, ezért valóban csak hasonló. Köszönjük a megosztást, a répafasírtot biztosan megpróbálom 😀
Igen, van hasonló receptem… Itt: http://mrsliptonkonyhaja.cafeblog.hu/2014/08/04/legtutibb-nyari-vega-kombo/