“Fald fel a falafelt…”
(Belga)
Sziasztok!
A Heti világkonyhában ma egy vegetáriánus ínyencség, a falafel receptjét osztom meg veletek, ami eredetileg arab étel volt, böjt idején a mai napig szívesen fogyasztják.
Csicseriborsóból készül, ami nálunk még nem annyira elterjedt. Ebből készül a hummusz is (ez majd egy későbbi bejegyzés témája lesz). Ez az alapanyag többféle formában kapható a boltokban. Ha van időnk, akkor megvehetjük száraz formában, egy éjszakára beáztathatjuk, majd a recept szerint felhasználhatjuk. Egyszerűbb, ha konzervben vagy üveges formában vásároljuk meg, ekkor kevesebb lesz vele a macera, az íze pedig ugyanolyan 😀
Eredetileg pitába töltve fogyasztják, különböző öntetekkel és salátákkal, de ha nem akarunk autentikusak lenni, akkor akár főzelékekhez, sült zöldségekhez is kínálhatjuk.
Falafel
Hozzávalók
50 dkg csicseriborsó
3 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
fél csokor petrezselyem
1 tojás
só
bors
római kömény
majoranna
csili
szódabikarbóna
olaj a sütéshez
1. A hagymákat megpucoltam, apróra vágtam.
2. A csicseriborsót az aprítógépben a többi hozzávalóval együtt összevágtam. Fűszerekből ízlés szerint adtam hozzá. Mindegyikből kb. egy kávéskanállal.
3. Belekevertem a tojást, majd a hűtőben állni hagytam. Nem baj, ha akár egy éjszakán keresztül is bent van, jobban összeérnek az ízek és könnyebben lehet formázni.
4. Sütés előtt apró golyókat formáztam belőlük, majd bő, forró olajban megsütöttem.
5. Tálaláskor pitába töltöttem, meglocsoltam kapros öntettel és friss salátát kínáltam hozzá (paradicsom, retek, újhagyma, madársaláta).
Jó étvágyat hozzá!
Ha még nem tetted, lájkolj bennünket a Facebookon is:
https://www.facebook.com/fubenfabanegeszseg
Ne feledd, mostantól a Pinteresten is megtalálsz bennünket:
http://www.pinterest.com/fubenfabanegesz/
Twitterezel? Keress minket ott is:
https://twitter.com/fubenfabanegesz
Elindult a honlap is, ahol új témákkal foglalkozunk:
Szép napot mindenkinek!
Üdv:
Csicsi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: