Sziasztok!
Szeretitek a spárgát? Egyáltalán kóstoltátok már? Sokan vannak, akik csak nézegetik a polcokon, de – mivel nem tudnak hozzá semmilyen receptet – nem vásárolják meg, hanem csalódottan tovább tolják a bevásárlókocsijukat.
A spárga nem csak nagyon finom, hanem nagyon egészséges is. Rengeteg magnéziumot, káliumot, vasat, B- és C-vitamint tartalmaz. Vízhajtó hatása miatt segíti a veseműködést. Alacsony energiatartalma miatt cukorbetegek és diétázók étrendjébe is tökéletesen beilleszthető.
Bevallom nőiesen, én is csak most ismerkedem a spárgával. Eddig én is a nézelődők táborát erősítettem. Valamelyik nap azonban összegyűjtöttem minden bátorságomat és vásároltam egy csokorral.
A jó spárga ismérve az erős, egyenes, roppanós szár és a hibamentes csúcs. Lehet belőle fehéret vagy zöldet vásárolni, én első körben a zölddel próbálkoztam.
A legtöbb recept a főzést ajánlja, én azonban most egy pirított változatot készítettem el.
Az egész nem vesz több, mint 15 percet igénybe, úgyhogy lehet leemelni a polcokról egy csomag spárgát és elkezdeni a barátkozást. Garantáltan nem bánjátok meg! 😀
Hozzávalók
1/2 csomag zöld spárga
2 szál újhagyma
1 doboz laktózmentes tejföl
20 dkg szénhidrátcsökkentett tészta
olaj
só, bors
parmezán sajt
1. A tésztának feltettem forrni a vizet. Sót és olajat tettem bele.
2. A spárgák végét levágtam, mert kicsit fásak voltak. A többi részét mosás után 2-3 cm-es darabokra vágtam.
3. Az újhagymát karikára vágtam.
4. A tésztát a felforrt vízbe tettem főni.
5. A hagymát a spárgadarabokkal együtt egy kevés olajra dobtam, sóztam, borsoztam és kb. 10 perc alatt puhára pároltam.
6. Összekevertem a doboz laktózmentes tejföllel, hagytam egyet rottyanni, majd levettem a tűzről.
7. Leszűrtem az időközben megfőtt tésztát.
8. Tálaláskor reszelt parmezánnal szórtam meg a tetejét.
Neked is vannak kedvenc spárgás receptjeid? Oszd meg velünk, hogy mi is kipróbálhassuk!
Ha még nem tetted, lájkolj bennünket a Facebookon is:
https://www.facebook.com/fubenfabanegeszseg
Ne feledd, mostantól a Pinteresten is megtalálsz bennünket:
http://www.pinterest.com/fubenfabanegesz/
Szép napot mindenkinek!
Üdv:
Csilla
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: