Sziasztok!
Ma egy nagyon finom házi kenyér receptjét hoztam nektek. Ha ezt elkészítitek, a nyár ízét fogjátok a szátokban érezni 😀
Önmagában is nagyon finom, én most napon szárított paradicsommal készítettem, de lehet bele tenni olivát, hagymát, diót is.
CH mínusz lisztet használtam hozzá. Ennek a szénhidráttartalma 11 g/100 g, így a cukorbetegek is jó szívvel ehetnek belőle pár szeletet.
Hozzávalók:
1 doboz laktózmentes tejföl
0,5 dl víz
1 teáskanál cukor
12,5 dkg BL55 liszt
12,5 dkg CH mínusz liszt
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál só
5 dkg szárított paradicsom olajban
1. A tejfölt összekevertem a vízzel és fél percre betettem a mikróba.
2. Miután felmelegedett, belekevertem az élesztőt és a cukrot. Egy kicsit hagytam, hogy meginduljon.
3. A kétfajta lisztet egy tálba szitáltam. Belekevertem a sót és a megindult élesztős-tejfölt. Alaposan összedagasztottam.
4. Meleg helyen kb. a duplájára kelesztettem, 30-40 perc alatt.
5. Az aszalt paradicsomot apró darabokra vágtam.
6. A megkelt tésztát újból átgyúrtam, a paradicsomdarabokkal együtt. Hosszúkás alakúra formáztam. Sütőpapírral bélelt tepsire raktam és meleg helyen újabb 10-15 percet kelesztettem.
7. 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöttem.
Jó étvágyat hozzá!
Nektek is van hasonló receptetek? Osszátok meg velünk, hogy mi is megpróbálhassuk.
Ha még nem tetted, lájkolj bennünket a Facebookon is:
https://www.facebook.com/fubenfabanegeszseg
Ne feledd, mostantól a Pinteresten is megtalálsz bennünket:
http://www.pinterest.com/fubenfabanegesz/
Szép napot nektek!
Üdv:
Csilla
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: