Fűben-fában egészség

Aszalt paradicsomos mediterrán kenyérke - a nyár íze

Sziasztok!

 

Ma egy nagyon finom házi kenyér receptjét hoztam nektek. Ha ezt elkészítitek, a nyár ízét fogjátok a szátokban érezni 😀

Önmagában is nagyon finom, én most napon szárított paradicsommal készítettem, de lehet bele tenni olivát, hagymát, diót is.

CH mínusz lisztet használtam hozzá. Ennek a szénhidráttartalma 11 g/100 g, így a cukorbetegek is jó szívvel ehetnek belőle pár szeletet.

 

Aszalt paradicsomos mediterrán kenyérke

 

Hozzávalók:

1 doboz laktózmentes tejföl
0,5 dl víz
1 teáskanál cukor
12,5 dkg BL55 liszt
12,5 dkg CH mínusz liszt
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál só
5 dkg szárított paradicsom olajban

1. A tejfölt összekevertem a vízzel és fél percre betettem a mikróba.

2. Miután felmelegedett, belekevertem az élesztőt és a cukrot. Egy kicsit hagytam, hogy meginduljon.

3. A kétfajta lisztet egy tálba szitáltam. Belekevertem a sót és a megindult élesztős-tejfölt. Alaposan összedagasztottam.

4. Meleg helyen kb. a duplájára kelesztettem, 30-40 perc alatt.

5. Az aszalt paradicsomot apró darabokra vágtam.

6. A megkelt tésztát újból átgyúrtam, a paradicsomdarabokkal együtt. Hosszúkás alakúra formáztam. Sütőpapírral bélelt tepsire raktam és meleg helyen újabb 10-15 percet kelesztettem.

7. 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöttem.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Nektek is van hasonló receptetek? Osszátok meg velünk, hogy mi is megpróbálhassuk.

Ha még nem tetted, lájkolj bennünket a Facebookon is:
https://www.facebook.com/fubenfabanegeszseg

Ne feledd, mostantól a Pinteresten is megtalálsz bennünket:
http://www.pinterest.com/fubenfabanegesz/

Szép napot nektek!

Üdv:
Csilla

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!