Fűben-fában egészség

Finom és tápláló házi müzli reggelire

Sziasztok!

Ma már mindenki hallott a reggeli fontosságáról, hiszen a csapból is ez folyik.

Az azonban már nem mindegy, hogy mit is fogyasztunk első étkezésnek és milyen körülmények között. Ha választani kellene a buszon elmajszolt Fornetti vagy a szépen megterített asztalon feltálalt házi készítésű reggeli között, ugye az utóbbira voksolnál?

Ez is, mint a sport, csak megszokás kérdése. Ha rá tudod venni magad arra, hogy naponta fél órával korábban kelj ki az ágyból, akkor már nyert ügyed van. Tele gyomorral, nyugodtan, kapkodás nélkül elindulni – nagy kincs. Az egész napodra kihathat. A különbség óriási, néhány hét alatt a korábbi keléshez is hozzá lehet szokni és ezt is be tudod építeni a szokásaid közé.

Mindenki másra esküszik reggelente. Van, aki csak müzlit és tejet képes fogyasztani, van, aki viszont rántottát sonkával, teával és két szelet kenyérrel. Próbálgasd, neked mi az, ami beválik, amitől nem érzed magad lomhának. Én is fogok majd recepteket írni, amik finomak, táplálóak és napindítónak tökéletesek.

Mára egy müzlit hoztam. A boltban rengeteg fajtát lehet kapni, de én a saját kezűleg összekevertre esküszöm. Így egyrészt olcsóbb, másrészt azokat rakod bele, amiket te szeretsz. Nem szükséges hozzá más, csak egy csatos üveg, amiben tárolni tudod a kész müzlidet. Erre azért van szükség, mert a pelyhek a levegőn állva beszívják a nedvességet, így “pempősek” lesznek (brrrrr…. ).

Hozzávalók:

– zabpehely

– natúr kukoricapehely

– rizspehely

– mazsola

– dió

– mandula

– mogyoró

– aszalt gyümölcsök

– kókuszreszelék

– napraforgó

– szezámmag

– lenmag

Nem kell mást tenned, csak az általad kedvelt hozzávalókat összekevered, majd az üvegbe töltöd és jóízűen elfogyasztod. Az asztalon annyira csábító az üveg, hogy én néha-néha napközben is beletorkoskodok egy-egy mazsola vagy pehely erejéig 😀

Jó étvágyat hozzá!

 

müzlis tál

 

Nektek van valamilyen jó reggeli ötletetek vagy praktikátok, amit megosztanátok velünk? Írjátok le, kíváncsian várjuk!

 

Üdv:

Csilla

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!